RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Ув'язнених в Україні будуть годувати примусово: Рада вже ухвалила закон

На засіданні Верховної Ради в четвер, 9 вересня, народні депутати в першому читанні хвалили законопроект №4323 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо примусового годування засуджених та осіб, які утримуються під вартою.

Про це повідомляє кореспондент "Апострофа" з Верховної Ради.

За відповідне рішення проголосували 286 народних обранців, проти висловилися двоє.

Як сказано в Telegram-каналі ВР, метою законопроекту є визначення правових підстав для затвердження порядку та видів примусового годування. Також в ньому прописані умови тримання засуджених та осіб, взятих під варту, які оголошують голодування.

Відзначимо, законопроект №4323 був ініційований прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем. Він аргументував його Мальтійської декларацією про захист прав засуджених. Згідно з документом, до засудженого, який оголосив голодування, може бути застосоване примусове годування виключно на підставі рішення суду. Воно може бути винесено за висновком лікаря про те, що людині загрожує погіршення стану здоров'я і існує загроза життю.

Як повідомляв "Апостроф", 9 вересня у ВР нардеп від "Слуги народу" Микола Тищенко накинувся на свого колишнього однопартійця Гео Лероса.