RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Кабмін ввів нові карантинні норми: як житимемо в червоній і жовтій зонах

У понеділок, 13 вересня, Кабінет міністрів ввів нові карантинні обмеження з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції. Постанова набирає чинності через 7 днів з моменту опублікування.

Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я України.

Зміни передбачають, що ковід-сертифікат матиме два варіанти: "жовтий" і "зелений". У документі буде вказано інформацію про вакцинацію, негативний тест (діє 72 години) або одужання від коронавірусу. Так званий "жовтий" сертифікат видаватиметься після отримання першої дози щеплення, а "зелений" - після повного курсу.

У разі введення жовтого рівня епідемічної небезпеки навчальні заклади працюватимуть, якщо не менше 80% працівників мають "жовті" або "зелені" сертифікати вакцинації.

Також не діятимуть обмеження жовтого рівня в кінотеатрах, музеях, басейнах, спортзалах і ін. якщо всі відвідувачі та не менше 80% співробітників матимуть документи про вакцинацію.

У разі введення червоного рівня епідемічної небезпеки навчальні заклади будуть відкриті при наявності "зеленого" сертифікату у 100% співробітників.

Спортивні та культурні заклади в червоній зоні також зможуть працювати при наявності у 100% співробітників і відвідувачів "зеленого" сертифікату вакцинації.

При перетині кордону або лінії розмежування з ОРДЛО особи, які мають ковід-сертифікат не будуть зобов'язані проходити самоізоляцію.

COVID-сертифікати будуть мати кольорові позначки лише в електронному форматі.

Раніше ми писали, що з 13 вересня Київ міг перейти в "жовту" зону епідемічної безпеки, але в місті вже почали перевірки дотримання карантинних норм.