RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Втре носа російським "Градам": на озброєння української армії стала нова РСЗВ

На озброєння ЗСУ прийнята модернізована реактивна система залпового вогню БМ-21У "Град" (ОКР "Верба 1"), яку розробили в Харківському КБ з машинобудування ім. А.А. Морозова. Нова РСЗВ за багатьма показниками перевершила "Гради".

Про це повідомляє Державний концерн "Укроборонпром".

Цифрові системи "Верби" дозволяють екіпажу прицілюватися, вести вогонь і навіть перезаряджати знаряддя в автоматичному режимі. Боєкомплект складається з сорока 122-мм реактивних снарядів, здатних знищувати цілі на відстані до 40 км. Перезарядка повного пакета займає всього 5 хвилин.

Сучасні технології дозволили в рази скоротити час, необхідний для початку стрілянини, і підвищити її точність. Також "Вербу" оснащено сучасною системою цифрового зв'язку для захищеної передачі інформації. Шасі від "КрАЗ" забезпечує високу прохідність, бойову ефективність і мобільність РСЗВ на поле бою.

"Вербу" розробляли на базі бойової БМ-21 "Град", при цьому вдосконалили системи навігації, зв'язку, вирівнювання і стабілізації платформи.

Раніше ми писали, що в Києві показали новітні розробки у сфері оборони. Зразки бронетехніки та робототехніки, бойові модулі та безпілотники, розробки артилерійського і ракетного озброєння і високоточних боєприпасів було представлено на виставці в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" на майданчику SikorskyChallenge.