RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Стріляли в Шефіра - потрапили в шофера: реакція соцмереж на замах на радника Зеленського

У середу, 22 вересня, в Київській області обстріляли машину першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра, він не постраждав, а його водій був поранений. Замах викликав великий резонанс, є різні версії причин події.

"Апостроф" зібрав в мережі реакції на замах на Шефіра - в той час як офіційні особи заявляють про спробу тиску на президента, опозиційні сили вважають, що це могло бути інсценуванням.

Так, Володимир Зеленський, коментуючи напад, сказав, що поки не знає, хто за ним стоїть, але відповідь буде сильною.

"Хто за цим стоїть? Скажу відверто, не знаю, поки що. Що це за сили, внутрішні чи зовнішні? Але силами не вважаю їх, тому що передавати привіт мені пострілами з лісу по автомобілю мого друга - це слабкість. А ось відповідь буде сильною", - заявив президент.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив, що метою обстрілу автомобіля Шефіра, було не залякування, а саме вбивство.

"Хочу підкреслити, що метою даного нападу було не налякати, а саме вбити першого помічника президента України. По автомобілю було здійснено понад 10 пострілів, більше 11 вхідних отворів поки зафіксовано", - сказав чиновник.

Генпрокурор Ірина Венедиктова написала в Facebook, що обстріл машини Шефіра - це виклик правоохоронній системі.

"Прошу не спекулювати на цій темі і не займатися вигадками. Правоохоронці роблять все можливе з метою встановлення осіб зловмисників та їх затримання, звичайно", - додала вона.

Своєю чергою депутат від партії "Європейська солідарність" Ірина Геращенко написала в Telegram, що в Україну повертаються лихі 90-і, і відповідальність за це лежить тільки на Володимирі Зеленському, який має всю повноту влади і повний контроль над силовими структурами.

"Від правоохоронних органів вимагаємо об'єктивного і швидкого розслідування зухвалого злочину... Немає сумніву, що влада спробує під шумок цього зухвалого злочину закручувати гайки, оголошувати полювання на відьом. Нема сумніву, що ті, хто на Банковій, тепер ще активніше будуть грати на фобіях Зеленського. У цій історії дуже важлива правда", - пише Геращенко.

Депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко опублікував в Telegram скрін публікації блогера Євгена Прокопишина, де той звинувачує "олігархів" в нападі на Шефіра.

"Порошенко і Гончаренко ще після приведеного до влади Талібану не встигли відпочити. А тут нова версія. Офісу президента раджу зайнятися питанням безпеки і порядку в країні, а не написанням цих безглуздих і ідіотських постів у своїх 20-доларових ломів", - написав він.

Журналіст і політтехнолог Тарас Березовець звернув увагу на те, що замах на Шефіра збігся в часі з "розвитком сюжету з розслідування зриву операції по вагнерівцях".

Також у мережі зазначили, що офіційно Шефір не є посадовою особою і кримінальна справа з таким формулюванням не може бути порушена.

А тим часом в мережі з'явилися жарти, фотожаби і меми на тему обстрілу машини Шефіра. Багато хто обігрує, що стріляли в Шефіра, а влучили в шофера - різниця в одній літері. Є й багато інших іронічних картинок.

Як повідомляв "Апостроф", Сергій Шефір заявив, що він не може зрозуміти причин нападу і вважає його залякуванням. Шефір запевняє, що в команді президента немає конфліктів і замах на цьому грунті він не розглядає.