RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

В Україні збільшили розмір допомоги по лікарняним: скільки тепер платять

Фонд соцстраху України збільшив допомогу по тимчасовій втраті працездатності.

Про це можна судити за підсумковими даними за період з січня по серпень 2021 року - повідомляє прес-служба ФССУ.

Так, середньоденний розмір лікарняного тепер становить 369,5 грн. Це на 45,5 грн (14%) більше, ніж у 2020 році. У минулому році за один день лікарняного працівнику компенсували 324,15 грн.

Як пояснили у Фонді, розмір лікарняної допомоги прив'язаний до розміру середньої зарплати. Оскільки вона виросла, то і розмір лікарняних теж збільшили.

При цьому варто врахувати, що допомога по тимчасовій втраті працездатності виплачується при наявності відповідної заяви з боку роботодавця. Страховики можуть їх відправляти в електронному вигляді, застосовуючи е-підписи з метою оптимізації і прискорення фінансування, а також протидії поширенню Covid-19 в країні.

Судячи з даних Фонду, в Україні за останні 8 місяців ФССУ профінансував лікарняні листи на загальну суму 9,9 мільярда гривень. Це майже на 62% більше, ніж за аналогічний період 2020 року.

Допомога виплачується в повному обсязі, але є проблема - затримка в термінах виплати через непокриття потреби у видатках надходженнями на рахунок ФССУ.

Раніше ми також повідомляли про те, що потрібно робити для отримання допомоги малозабезпеченій сім'ї, і на який розмір розраховувати.