RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

На Донбасі нові провокації бойовиків - ВСУ зазнають втрат

На Донбасі бойовики продовжують здійснювати провокації проти ВСУ і порушувати режим тиші. Ситуація на лінії розмежування знаходиться під повним контролем української армії, але наші бійці регулярно отримують поранення і гинуть внаслідок провокаційних і агресивних дій ворога.

Про це повідомили в зведенні від 28 вересня на офіційній сторінці "Операції об'єднаних сил" в соціальній мережі Facebook.

Зазначається, що підконтрольні РФ збройні формування знову і знову демонструють майже повне ігнорування режиму припинення вогню і вчиняють обстріли позицій ВСУ з різних типів озброєнь.

Так 27 вересня кількість обстрілів навіть збільшилася, порівняно з добою раніше. В цілому українські військовослужбовці зафіксували 8 подібних порушень за останні 24 години.

Один з обстрілів трапився в напрямку Попасної. Там бойовики використовували ручні протитанкові гранатомети.

А поблизу Калинівки сили ворога доповнили гранатометний вогонь шквалом куль із різної стрілецької зброї.

У той же час біля Новолуганського було зафіксовано цілих 4 аналогічних обстрілів. 3 з них російські найманці вчинили ввечері.

У районі населеного пункту Причепилівка противник застосував гранатомети різних систем.

У прес-службі "ООС" зазначають, що три обстріли були зафіксовані 28 вересня тільки протягом першої половини дня.

Вночі та вранці в напрямку Кримського збройні формування вели прицільний вогонь з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

А неподалік від Павлополя обстріли призвели до того, що двоє українських військовослужбовців отримали вогнепальні поранення. Там ворог застосував автоматичні станкові гранатомети і стрілецьку зброю.

Зараз постраждалі бійці ВСУ перебувають в медичному закладі. На щастя, їхньому життю нічого не загрожує.

В "ООС" при цьому зазначають, що бійці ВСУ теж відкривали вогонь по проросійських бойовиках, але тільки у відповідь на порушення з їхнього боку. Завдяки цьому противник був змушений призупинити свої провокації.

"Завдяки зусиллям наших воїнів рубежі українських підрозділів залишилися незмінними", - підкреслили в прес-службі "ООС".

Раніше ми також повідомляли про те, що Росія витратить на утримання окупованого Донбасу майже трильйон рублів.