RU  UA

Не витримав знущань: молодий бойовик здався українським військовим

23-річний бойовик самопроголошеної "ЛНР" здався українським військовим. Чоловік утік через постійні приниження та знущання.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 10:00 на Апостроф TV.

За даними штабу Операції Об'єднаних сил, бойовик служив механіком-водієм у мотострілецькому полку на окупованій території. До незаконних збройних формувань він приєднався за вказівкою батька.

"Зі слів бойовика, наркотики та алкоголь у його підрозділі - цілком звична річ. А дисципліна як поняття – відсутня взагалі. Не витримавши знущань та постійного приниження як від російських кураторів, так і від своїх співслужбовців, - хлопець вирішив добровільно перейти на підконтрольну Україні територію. При цьому, навіть мінні поля, які понаставляли російсько-окупаційні війська перед своїми позиціями та банальна можливість просто бути розстріляним своїми ж бойовиками у спину, – не зупинили перебіжчика", - наголосили в штабі ООС.

Зараз із хлопцем працюють слідчі. Через те, що він здався добровільно, його можуть звільнити від відповідальності. Однак це станеться лише за умови, що він не скоював тяжких злочинів проти людей.