RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

В Україні три області на межі введення локдауна: як будуть працювати кафе, школи і дитсадки

У найближчі дні кілька областей України можуть потрапити в т.зв. "червону" зону карантину.

Про це на своїй сторінці в Тelegram повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як зазначає глава уряду, кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця зможуть працювати, тільки якщо 100% працівників закладу та 100% відвідувачів будуть повністю вакциновані.

"Бізнес повинен сам перевіряти наявність відповідних сертифікатів про вакцинацію. І ми просимо підприємців поставитися до цього відповідально", - заявив Шмигаль. Він додав, що правоохоронні органи зможуть перевіряти наявність у громадян COVID-сертифікатів за допомогою спеціальних пристроїв.

Крім того, Шмигаль додав, що розташовані в "червоній" зоні навчальні заклади зможуть працювати офлайн за умови проходження вакцинації усіма без винятку вчителями, тобто, 100% викладачів мають бути вакциновані. Дитячі садки та 1-4 класи школи продовжать працювати в звичайному, очному форматі.

"На початок цього тижня майже 81% працівників шкіл прищеплювалися принаймні однієї дозою. Це дозволяє більшості таких навчальних закладів працювати в звичайному режимі в" жовтій "зоні", - заявив прем'єр-міністр.

У той же час в регіонах України погіршується ситуація з захворюваністю COVID-19. За останні три доби в Харківській, Херсонській і Запорізькій областях зростає рівень госпіталізації хворих на коронавірус: станом на ранок 6 жовтня, кількість областей, які опинилися в "помаранчевій зоні" на порядок збільшилася. Про це свідчать дані міністерства охорони здоров'я України.

Раніше ми повідомляли, що в Україні повністю зробили щеплення від COVID-19 майже 5,9 мільйона осіб.

Також ми повідомляли про те, коли наявність COVID-сертифікату стане обов'язковою для українців.