RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

29 вересня

28 вересня

Всі новини

Соцпослуга "Догляд вдома": які категорії українців можуть скористатися нею

Міністерство соціальної політики України роз'яснило, що входить в поняття соціальної послуги "догляд вдома", хто має на неї право і як діяти для її отримання.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Мінсоцполітики.

Отримати догляд вдома від держави мають право українці, які не можуть самостійно себе обслуговувати. Це може бути як повна, так і часткова втрата соціальних навичок.

"Зазвичай до цієї категорії відносяться люди похилого віку, люди з інвалідністю або з важкими формами захворювання, а також діти з інвалідністю від 3 до 18 років", - уточнюється в повідомленні.

Для того, щоб почати отримувати цю послугу, необхідно подати заяву в Центр надання соціальних послуг або до виконавчих органів влади. Це може зробити або сама людина, або її законний представник.

Протягом трьох днів з моменту прийняття заяви має бути проведена комплексна оцінка життєвих потреб заявника і прийнято відповідне рішення. Якщо рішення позитивне, складається індивідуальний план надання допомоги і визначається, скільки разів на тиждень і місяць має приходити соціальний працівник і в чому полягатиме його допомога.

Раніше "Апостроф" розповідав, як в Україні подати документи на отримання субсидії і кому відмовлять у допомозі.