RU  UA  EN

Пʼятниця, 24 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 травня

23 травня

Всі новини

Могли заразитися від борсуків: озвучений ще один сценарій передачі COVID-19 від тварин людям

Дикі тварини, що містилися на фермах в Китаї недалеко від печер, могли бути проміжною ланкою, через яку коронавірус передався від кажанів до людини.

Про це пише The Washington Post.

За даними видання, в китайському повіті Еньші, що в провінції Хубей, розташовані сотні печер, в яких мешкає не менше семи видів кажанів. У представників одного з видів раніше виявлявся вірус, на 96% схожий на SARS-CoV-2. Недалеко від таких печер розташовані ферми, на яких раніше перебували тисячі диких тварин, наприклад, віверри, борсуки, єнотовидні собаки. Саме вони могли бути проміжною ланкою при передачі коронавірусу від кажанів людині.

Відзначається, що Еньші - в шести годинах їзди від Ухань, де в грудні 2019 року був зафіксований перший випадок зараження коронавірусом. А ферми розташовані на відстані близько 1,5 км від печер. Також люди відвідують печери в туристичних цілях або для досліджень.

Вчені вважають, кажанів COVID-19 міг передатися іншим тваринам, а потім вже потрапити на ринки в Ухані. За інформацією одного з джерел газети, дикі тварини, що продавалися на Уханьских ринках, поставлялися туди з провінції Хубей, в тому числі з Еньші.

Всесвітня організація охорони здоров'я в рамках розслідування походження ковіду запитувала доступ в ці райони Китаю, але Пекін відповів відмовою.

Нагадаємо, ВООЗ за участю нової команди вчених планує відновити розслідування походження COVID-19.