RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Влада Львова посилює карантин і готується до найгіршого: що зміниться з 18 жовтня

З 18 жовтня у Львові вводять нові карантинні правила. Якщо до 1 листопада ситуація з захворюваністю на коронавірусну інфекцію в місті не стабілізується, карантинні обмеження посилять ще.

Про це в Facebook написав мер Львова Андрій Садовий.

Освіта. З 18 жовтня по 1 листопада всі школярі йдуть на двотижневі канікули до 1 листопада. Це ж стосується і музичних шкіл.

Культура. Забороняється проведення масових заходів крім тих, де організатори і учасники мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 години до заходу.

Тим, хто має сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, дозволено відвідування:

  • театрів
  • кінотеатрів
  • музеїв
  • галерей
  • філармоній
  • органного залу

Ті, у кого немає сертифіката вакцинації або негативного ПЛР-тесту, в зазначені місця допущені не будуть. Кількість відвідувачів - не більше 50% від загальної кількості місць. Зупиняється робота народних домів, гуртків і секцій. Бібліотеки працюватимуть тільки на видачу книг.

Торгівля. Промислові, продовольчі ринки і магазини, торгові центри, перукарні та салони краси зможуть продовжити роботу тільки за умови вакцинації співробітників (або з негативним ПЛР-тестом). Обов'язкове дотримання маскового режиму і не більше 50% заповнення торгових площ.

Заклади громадського харчування зможуть працювати тільки до 23:00 і тільки за умови 100% вакцинації або ПЛР-тестів у працівників при заповненні не більше 50%, до чотирьох осіб за столиком.

"Якщо за два тижні ситуація з захворюванням не стабілізується, то з 1 листопада заклади зможуть відвідувати лише вакциновані або з наявними ПЛР-тестом", - наголосив Садовий.

Спортзали зможуть відвідувати лише вакциновані або з негативним ПЛР-тестом. Всі працівники мають бути вакциновані, заповненість - не більше 50%.

Готелі та хостели продовжать роботу тільки за умови наявності у всіх співробітників сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.

Як повідомляв "Апостроф", з 21 жовтня в Україні вводять нові карантинні правила для пасажирських перевезень.