RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Дострокові канікули в Україні: де діти підуть до школи, а де ні

В Україні рекомендували перенести осінні канікули з 25 на 18 жовтня, але рішення про достроковий початок канікул приймають місцеві влади.

"Апостроф" розповідає про те, в яких українських школах прислухаються до рекомендацій, а де школи працюватимуть в штатному режимі.

Київ

Влада Києва оперативно відреагувала на рекомендацію і заявили, що канікули достроково в столиці начитатися не будуть. Тут уточнили, що в школах міста коронавірусом хворіє менше 0,3% учнів від загальної кількості столичних школярів. У всіх навчальних закладах вже вакциновано понад 86% працівників, що є одним з основних умов продовження роботи шкіл.

Також достроково не починатимуть канікули в Дніпрі, Луцьку, Житомирі, Рівному, Чернівцях та Тернополі. В Одесі канікули теж не перенесуть, але з 18 жовтня школярі перейдуть на дистанційне навчання.

Львів

Мер міста Андрій Садовий заявив, що в місті посилюють карантин вже з 18 жовтня. З цього дня не працюватимуть і школи - вони підуть на дострокові канікули.

Одеса

В Одесі поки офіційного рішення не приймали. При цьому тут звернули увагу, що станом на 13 жовтня в місті вже закрили 200 шкіл. Є велика ймовірність, що закриють і інші.

Харків

У школах Харкова про дострокові канікули почали повідомляти ще на початку поточного тижня. Таким чином, фактично останній навчальний день перед довгими канікулами був 13 жовтня, так як 14-17 жовтня в Україні чотири вихідних.

Також на дострокові канікули йдуть і школи області.

Мелітополь

З 11 жовтня школярів перевели на дистанційне навчання, а канікули в місті розпочнуться з 18 жовтня.

Вінниця

Рішення про достроковий початок канікул вже прийнято - вони починаються з 18 жовтня.

Херсон

Влада вирішила перенести осінні канікули з 1 листопада на 18 жовтня. Пропозицію підтримали одноголосно, тому школярі відпочиватимуть з 18 по 24 жовтня.

Суми, Черкаси та Івано-Франківськ також прийняли рішення про достроковий початок канікул.

В інших містах остаточних рішень немає, "Апостроф" продовжує стежити за ситуацією.