RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Українським військовим виплатять одноразові премії на честь свята: указ вже підписано

В Україні 14 жовтня відзначають День захисниць і захисників України, в честь свята президент Володимир Зеленський підписав указ з розпорядженням виплатити військовослужбовцям ЗСУ одноразову премію.

Про це повідомляється на сайті глави держави.

Указ носить назву "Про деякі заходи щодо забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців та ветеранів війни" та ставить перед Кабміном завдання з виплати в повному обсязі належного грошового забезпечення військовослужбовців і з їх однократного преміювання з нагоди Дня захисників і захисниць України.

Крім того, уряд має внести до 31 грудня 2021 року на розгляд Верховної Ради законопроект, спрямований на вдосконалення системи грошового забезпечення військовослужбовців з урахуванням кращого досвіду провідних іноземних держав.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні підвищили рівень матеріального забезпечення одержувачів пенсії у зв'язку з втратою годувальника, який загинув під час участі в АТО / ООС. Зокрема, кожному з непрацездатних батьків, дружині (чоловіку) загиблого захисника України встановлена з 1 січня 2022 року мінімальна пенсійна виплата у зв'язку з втратою годувальника 7800 гривень.