RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Сніг, морози і нове потепління: кліматолог дала прогноз на залишок осені

У другій частині жовтня погода буде дуже нестійкою, а в кінці місяця можливий сніг з дощем. Температурні гойдалки очікуються і в листопаді - від "мінусів" до 15 градусів тепла. В цілому залишок осені обіцяє бути тепліше за норму.

Про це розповіла завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова на пресконференції.

"Від різких похолодань до різких потеплінь - і знову справа буде йти до похолодання в кінці жовтня. Мене турбує друга половина жовтня, адже якщо в другій половині з'являться негативні нічні та денні температури, це говорить про те, що з'явиться вже сніговий покрив. Але це буде сніг з дощем", - зазначила Вазіра Мартазінова.

За її словами, старт останнього місяця осені буде досить прохолодним. Втім, не обійдеться і без сюрпризів з відміткою "плюс".

"На початку листопада ми очікуємо температуру повітря близько 0 градусів, а вночі близько 5 градусів морозу. Проте це будуть ще не зимові процеси. І знову листопад демонструватиме нам таку ж температурну нестійкість: температури в середині листопада будуть доходити до 14-15 градусів тепла", - зазначила кліматолог.

Мартазінова сказала, що до кінця місяця прийде зимове похолодання.

"В цілому, температура повітря восени буде вищою за норму. Але всередині кожного місяця погодні умови будуть нестійкими", - підсумувала вона.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Сибірські холоди і сніг в жовтні: кліматолог розповіла, якою буде осінь-2021