RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Опалення в листопаді: якими будуть тарифи в Києві і інших містах

Ціни на комунальні послуги будуть поступово рости, якщо не в найближчі місяці, то вже в наступному році. Оскільки більшість теплокомуненерго будуть змушені піднімати тарифи, адже їм потрібно компенсувати витрати з місцевого бюджету на опалення, які вони заплатять, як компенсацію різниці вартості газу.

Про це заявив глава Союзу споживачів комунальних послуг Олег Попенко, пише "Сегодня".

"Яким буде відсоток зростання? Поки можна лише сказати середній у палаті – 10-20% в середньому. Але він може бути набагато більше. Наприклад, в Чернівцях вже виросли тарифи на 70%. У Каневі на 35%. У Полтаві на 50% буде зростання, якщо не знайдуть грошей. Київ говорить на 40%", – розповів Попенко.

За його словами, на формування тарифу на опалення впливає не тільки ціна на газ, а й стан тепломереж – виявилося, що в ціну для населення закладена вартість ремонту тепломереж.

Офіційні тарифи на листопад ще не оприлюднені, але судячи з жовтневих, річна вартість газу коливається від 7,8 грн/куб до 14,9 грн/куб, а місячна – досягає 31 грн/куб.

Найвищі річні тарифи у "Херсонрегіонгазі" – 14,9 грн за кубометр, "Чернівецька обласна енергопостачальна компанія" і "Херсонська обласна енергопостачальна компанія" – 13,5 гривень. А найнижчі у "Агросинтез Трейдинг" – 7,8 грн за куб, "Євода Трейд" КП "Луцькводоканал" – 7,88 грн, "Уманьгаз Збут" і "Черкасигаз Збут" – 7,89 грн, "Нафтогазу" – 7,96 грн.

А за місячним тарифи найдорожчий газ у "Тас Енергія Країни" – 31,06 грн. А найнижчий місячний тариф у "Енерджі Трейд Груп" – 7,97 грн за куб, "Галнафтогаз" – 7,99 грн. Для жителів Полтави газ пропонують по 19,8 грн ("Полтавагаз збут"). А для одеситів по 13 грн ("Одеса-газ-постачання").

Раніше ми розповідали, якою буде ціна на газ взимку.