RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

В Україні на тлі рекордної смертності від COVID-19 ще 4 областям світить "червона" зона

В Україні за минулу добу, 18 жовтня, поставлений сумний рекорд - від ускладнень коронавірусної інфекції за добу померли 538 осіб, що є найбільшою кількістю за всю пандемію. Чотири області країни стоять на порозі "червоної" зони карантину.

Київська школа економіки (KSE) прогнозує, що найближчими днями в Україні можуть виявляти по 20 тисяч нових заражень на добу.

Керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганіченко наголосив, що така велика кількість летальних випадків може бути пов'язана з тим, що в зв'язку з довгими вихідними, дані про смертність внесли в один день.

"Завтра-післязавтра Україна може показати понад 20 з половиною тисяч виявлених випадків, що буде новим абсолютним рекордом. І частково це пов'язано з тим, що був вплив вихідних днів - буде введення даних", - зазначив він.

За різними сценаріями KSE, в Україні до кінця року загальна кількість померлих від COVID-19 може скласти від 68 до 92 тисяч людей.

Експерт нагадав, що КSE спрогнозувала такі сценарії розвитку захворюваності COVID-19: "зелений" (оптимістичний), "жовтий" (середній) і "чорний" (песимістичний). За "зеленим" сценарієм загальна кількість померлих до кінця року складе 68 тисяч осіб, за "жовтим" - 80 тисяч, за "чорним" - 92 тисячі. Зрозуміло, який сценарій реалізується, стане на початку листопада.

"Уже 5 регіонів увійшло в червоний рівень епіднебезпеки, ще 4 регіони показують досить критичну динаміку", - констатував Юрій Ганіченко.

Можуть перейти в "червону" зону:

  • Житомирська область,
  • Луганська область,
  • Сумська область,
  • Харківська область.

Ганіченко уточнив, що Харківська область час від часу показує надмірне навантаження на систему охорони здоров'я, але його поки вдається збивати.

Як писав "Апостроф", головний санлікар України, заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузин повідомив, що пік нової хвилі коронавірусу в Україні очікується в період з середини жовтня до середини листопада.