RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

18 травня

Всі новини

Як потрібно говорити про Крим, Донбас і Майдан: документ з рекомендаціями РБНО

В РНБО представили глосарій для ЗМІ щодо протидії російській пропаганді. У ньому зібрані терміни і поняття, пов'язані з окупацією української землі росіянами.

Перелік термінів опублікований на сайті РНБО.

У відомстві звернули увагу на те, що Росія веде "агресивну" політику проти України. Особливо це показово в інформаційній сфері.

"З метою деструктивного інформаційного впливу, маніпуляцій громадською думкою російські спецслужби втілюють в український та світовий інформаційний простір назви, терміни і словосполучення, за допомогою яких намагаються легітимізувати псевдодержавні утворення на Сході України, спробу анексії Криму, просувати російські пропагандистські стратегії", - йдеться в повідомленні .

В глосарій увійшли терміни і словосполучення, які рекомендовані для використання органами державної влади та місцевого самоврядування, дипломатичними представництвами України, засобами масової інформації, і громадськими організаціями.

Нагадаємо, що за висловлювання, в тому числі і в інтернеті, можна понести адміністративну або навіть кримінальну відповідальність.