RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Нардеп першим вдарив, а тепер став потерпілим: ветеран АТО Майман отримав підозру через конфлікт з Кивою

Ветерану АТО Михайлу Майману вручили обвинувальний акт у справі про бійку з одіозним нардепом Іллею Кивою. Правоохоронці вважають, що Майман напав на Киву, проте відео з камер спостереження говорить про зворотне.

Про це ветеран АТО повідомив у відеозверненні, яке опублікував в Telegram-каналі Mayman News

"Мені вручили обвинувальний акт у кримінальній справі з народним депутатом Іллею Кивою. Ви всі чудово пам'ятаєте цю ситуацію в ресторані, як він на мене напав і мені довелося оборонятися. Тепер я отримав обвинувальний акт, в якому написано, що Кива - потерпілий", - розповів Майман.

Судове засідання, за його словами, поки не призначили. Адвокат ветерана Андрій Циганков повідомив, що спочатку справу було відкрито за статтею 346 КК України - намагалися довести, що Михайло Майман напав на політичного діяча. Однак пізніше справу перекваліфікували на статтю 125 - нанесення легких тілесних ушкоджень. За словами адвоката, такі обвинувальні акти є "результатом процесуальної кастрації - тут бачимо тут не бачимо".

"Вся країна бачила, що Кива напав на Маймана. В обвинувальному акті все навпаки - не було ніякого нападу", - сказав він.

Адвокат підкреслив, що акт вручений поза законом: "Акт не містить підтвердження того, що сталося. І по-іншому викладає реальну дійсність. Тобто те, що ви бачили на відео - це неправда. Правда це є цей обвинувальний акт - ніхто ні на кого не нападав, а Майман, сидячи за столиком і зустрівши там раніше знайомого Киву, вирішив завдати йому тілесних ушкоджень, усвідомлюючи свою протиправну діяльність, що і зробив", - сказав адвокат.

Інцидент, про який йдеться в обвинувальному акті, стався в січні 2020 року в одному з ресторанів Києва. На відео, яке потрапило в мережу, видно, як Кива підходить до Маймана і б'є його головою в ніс, після цього ветеран дає відсіч нардепу.

Як відомо, конфлікт Маймана з Кивою почався ще в 2015 році в АТО. Тоді Майман звинуватив Ківу в "кришуванні" наркоторгівлі та контрабанди на Донбасі.