RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

Отримання і роздруківка COVID-сертифікату в "Дії": покрокова інструкція

Українці за допомогою мобільного додатку "Дія" можуть отримати COVID-сертифікат з однією дозою вакцини, або т.зв. "жовтий" сертифікат.

Алгоритм отримання сертифіката озвучили в онлайн-сервісі з надання державних послуг "Дія".

Для початку необхідно авторизуватися в додатку, якщо він вже встановлений у вас - перед цим додаток потрібно оновити до останньої версії. Після авторизації необхідно натиснути кнопку "Послуги", потім - "COVID-сертифікати", а потім - "Отримати COVID-сертифікати".

Далі необхідно підписати згоду на передачу ваші персональні дані: зробити це можна за допомогою Дія.Підписи. Для цього необхідно стати навпроти світла і крутити головою згідно з підказками на екрані.

Якщо діяти за алгоритмом, ваш сертифікат з'явиться одразу ж після першої дози вакцини і буде діяти впродовж 120 днів. Після отримання другої дози потрібно буде знову зробити запит, щоб отримати вже "зелений" сертифікат.

Крім того, на самому сайті "Дія" можна оформити міжнародний COVID-сертифікат про вакцинацію з QR-кодом. Сертифікат генерується автоматично, якщо в Електронній системі охорони здоров'я є дані про два щеплення.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я України закликали людей не підробляти COVID-сертифікати про вакцинацію від коронавірусу, оскільки це не тільки ставить під загрозу власника такого сертифіката та оточуючих його людей, але і псує статистику ефективності вакцин, підриваючи довіру до них.