RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Виживають не всі: з'явилися моторошні фото з реанімації COVID-лікарні в Україні

Незважаючи на пандемію коронавіруса в Україні, що кожного дня продовжує забирати життя наших співгромадян, не всі лікарні та медичні установи в нашій країні виявилися готовими до масової кількості хворих.

Фотографії, що свідчать про поточний стан справ, опублікувало на своїй сторінці в Facebook представництво UNICEF в Україні.

На кадрах видно, що хворі на коронавірус знаходяться в жахливих умовах: багато з них підключені до апаратів штучної вентиляції легенів, а дехто знаходиться в лікарнях, що є непідготовлені для масової кількості людей. Серед них чимало людей старшого покоління, оскільки ця категорія схильна до ризику зараження.

У регіонах з високим рівнем захворюваності переповнені лікарні і реанімаційні відділення. Медичні працівники, рятуючи життя пацієнтів, кожен день стикаються з величезними навантаженнями, ризиками для власного здоров'я і втомою. Так, в реанімаційному відділенні Харківської лікарні на вентиляції легенів зараз знаходяться вдвічі більше пацієнтів, ніж розраховано.

У зв'язку з цим, медики закликають українців вакцинуватися вже сьогодні, аби уберегти себе від госпіталізації і смерті. Тим часом, прес-служба Міністерства охорони здоров'я України повідомляє, що в період з з 11 по 17 жовтня поточного року з 27488 чоловік, які були госпіталізовані з коронавірусною хворобою в Україні, 25893, або 94,2%, не отримали жодної дози антиковідної вакцини.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що вчені Інституту молекулярної біології і генетики (ІМБГ) НАН України разом з колегами з Інституту фізіології ім. А.А. Богомольця НАН України знайшли речовини, здатні запобігти гострому запаленню легенів, викликаному коронавірусною інфекцією.