RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Помиратимете на порозі лікарні: медик попередив про критичну ситуацію з COVID-19

В Одесі ковідні відділення лікарень переповнені, не вистачає лікарів, щоб оглянути всіх пацієнтів. Зокрема складна ситуація склалася в Роздільнянській центральній районній лікарні, яка заповнена на 100%.

Про це розповів лікар-анестезіолог Роздільнянської центральної районної лікарні Одеської області Іван Черненко, пише "ТСН".

"У нас сьогодні за добу померли чотири людини. Дві з них - люди, яким було 54 і 56 років. Я не знаю, що може бути реальнішим. За останній тиждень у нас стовідсоткова заповнюваність ліжок. Звільняється ліжко - ми кладемо нового пацієнта. Ліжка охолонути не встигають. Постійний потік пацієнтів. Це жахливо ", - розповів лікар.

Для порівняння він повідомив, що навесні в їхній лікарні в середньому було 8-9 важких пацієнтів, а зараз їх 25. При цьому 23 з них потребують неінвазивної вентиляції легенів. До того ж різко зросла смертність.

"Це страшно, тому що такої смертності не було. Не знаю, що думають люди. Я говорю так: ваші права будуть збережені, але ви будете з цими правами вмирати на порозі лікарні, тому що просто не буде куди вас класти", - резюмував Черненко.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні за минулу добу, 21 жовтня, зафіксовано 23 785 нових підтверджених випадків COVID-19 (з них дітей - 1800, медпрацівників - 391), що стало сумним рекордом за весь час пандемії.