RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Їздила в окупований Крим: російську поетесу не пустили в Україну, фото та відео

В ніч на 23 жовтня, в аеропорту "Київ", через незаконне відвідування окупованого Криму українські прикордонники заборонили в’їзд на три роки в Україну 25-річній російській поетесі та авторці різних проєктів, яка прилетіла до країни з Іспанії.

Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

Під час оформлення документів було виявлено, що росіянка порушила порядок в’їзду та виїзду та незаконно відвідувала тимчасово окупований Крим не через ті пункти пропуску, які дозволені українським законодавством.

З'ясувалося, що жінка неодноразово публікувала матеріали на кримську тематику та інформацію про відвідування тимчасово окупованої української території. За її словами, вона їздила до півострова потягом у 2020 році.

"За порушення норм українського законодавства громадянці Російської Федерації відмовлено у пропуску через державний кордон та заборонено в’їзд в Україну терміном на 3 роки", - йдеться у повідомленні.

Як поінформувало джерело в правоохоронних органах "Українській правді", мова йде про Алісу Денисову.

Фото: Facebook

Нагадаємо, що в’їзд та виїзд з окупованого Криму дозволений лише через КПВВ "Каланчак", "Чаплинка" або "Чонгар".

Раніше "Апостроф" писав, Кримськотатарський ресурсний центр звернувся до СБУ з проханням розглянути можливість заборони в'їзду в Україну для російських артистів Василя Вакуленка (Баста), Ірини Воробйової (Круг) і Єлизавети Іванців (Йолка), які планують дати концерти в Києві в жовтні.