RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

11 травня

10 травня

9 травня

Всі новини

Штрафи рахуватимуть по-новому: в Україні змінили дві сотні нормативних актів

Вже незабаром в Україні будуть по-іншому розраховувати штрафи. Вони більше не будуть прив'язані до розміру прожиткового мінімуму, а методика розрахунку самого прожиткового мінімуму теж буде змінена. В результаті, цей показник буде відповідати реальним базовим потребам людини.

Про це повідомила телеканалу "Дім" голова Мінсоцполітики Марина Лазебна.

На думку Лазебної, прив'язка розміру штрафів та інших відрахувань до прожиткового мінімуму якраз і є основною проблемою нинішньої ситуації.

У зв'язку з цим Мінсоцполітики проаналізувало 180 законодавчих актів, в яких присутня прив'язка до прожиткового мінімуму. У процесі аналізу експерти відомства вирішували, на що її можна замінити.

В результаті було прийнято рішення залишити цю прив'язку у формуванні основних нарахувань, які визначені Конституцією. Це пенсія і мінімальна зарплата.

"І прожитковий мінімум для людини повинен бути реальним і не може бути навіть як розмір в бюджеті. Сума повинна бути вища. А все інше прив'язуємо до базових виплат, щоб у людини не було теж ніяких втрат", - розповіла Лазебна.

У Мінсоцполітики розробили комплекс змін до чинного законодавства, щоб докорінно змінити ситуацію. Проекти вже схвалено урядом і передано в парламент. Всього їх 4.

"Вийшло чотири законопроекти. Один про методологію, другий про відв'язку, далі - про базові величини для штрафів і для соціальних виплат, доплат. Ми це все прописали", - зазначила міністр.

Раніше ми також повідомляли, що в Мінсоцполітики відповіли, хто може розраховувати на субсидію в 10 тисяч.