RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Протипоказання до щеплення від COVID-19: коли українцям почнуть видавати довідки

З 8 листопада громадянам України, які мають різні протипоказання до вакцинації від COVID-19, будуть видавати спеціальні довідки.

Про це в інтерв'ю "Українській правді" повідомив колишній головний санітарний лікар, нині - міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Як зазначає чиновник, чинне законодавство передбачає видачу такої довідки. У ній буде вказана спеціальна зірочка із зазначенням, що людині видано інший документ, а не COVID-сертифікат.

Також Ляшко торкнувся теми підтягування цієї довідки до мобільного додатку "Дія".

"Щодо "Дії" поки не скажу. У "Дії" можна буде підтягувати сертифікат про вакцинацію, довідку про перенесену хворобу та ПЛР-тест. З вакцинацією це вже працює, а от із ПЛР-тестами та перенесеною хворобою - поки що на підході", – заявив Ляшко. Крім того, міністр відповів на інші запитання, зокрема про протипоказання до вакцинації.

"Існують загальні протипоказання, прописані в переліку, є також і протипоказання, які записані в інструкції виробника. Але у нас часто звідкись з'являється ще ряд міфічних протипоказань. Один з найбільш поширених міфів – люди часто чомусь думають, що перенесений COVID є протипоказанням до вакцинації та відкладають щеплення на 6, а то й 8 місяців.

Якщо ви перенесли хворобу, не маєте гострих симптомів і у вас відновився організм, можете одразу йти і робити щеплення. Не треба нічого відтягувати, оскільки за той час, поки ви чекаєте – за ці міфічні 6 або 9 місяців – шанс померти в 11 разів більше, ніж у вакцинованих. Це показує статистика", - наголосив Ляшко.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що третю дозу вакцини від COVID рекомендуватимуть лише окремим групам людей.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Суспільство Тема: Медицина
Теги: