RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

В Україні спливає термін спрощеного розмитнення "євроблях": відеоінструкція для власників авто

В Україні спливає термін спрощеної розмитнення автомобілів, що мають реєстраційні номерні знаки країн-членів Європейського Союзу ("євробляхи").

Про це повідомляє Державна митна служба України.

Скористатися процедурою спрощеної розмитнення "євроблях" можна буде до 10 листопада 2021 року. Це передбачено законами України №1402-ІХ (Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стягнення податків та зборів, інших обов'язкових платежів, об'єктом оподаткування, якими є транспортні засоби) та №1403-ІХ (Про внесення змін до Митного кодексу України щодо тимчасового спрощення митного оформлення транспортних засобів, ввезених на митну територію України).

У той же час, учасники Операції об'єднаних сил, які безпосередньо перебувають у зоні бойових дій понад 90 днів з моменту ухвалення законів, можуть скористатися цими спрощеннями до 8 лютого 2022 року.

Станом на 25 жовтня, згідно із зазначеними законами, вже оформлено майже 60 тис. автомобілів на "єврономерах". Також наголошується, що станом на цей день вже сплачено суму понад 2 млрд. гривень.

Нагадаємо, українські в власники "євроблях" масово розмитнюють автомобілі, щоб не нарватися на штрафи і не позбутися транспорту вже в листопаді.