RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Шанси вижити - 1 із 10: з'явилися фото з ковід-лікарні на Закарпатті

Тільки за одну минулу добу, 26 жовтня, в Україні від ускладнень коронавірусної інфекції померли 692 людини. З 10 пацієнтів, яких підключають до апаратів ШВЛ на Закарпатті, виживає лише один.

Про ситуацію з коронавірусом у регіоні, із промовистими фото з реанімації, розповіли на сайті Закарпатської ОДА.

"Є речі, про які не хочеться знати, на які важко дивитися, про які думаєш, що це ніколи не торкнеться мене", - прокоментував Анатолій Полосков, голова Закарпатської ОДА фото із Центру легеневих хвороб в Ужгороді.

Однак це лише мала частина того, що відбувається в палатах Центру за часів пандемії. Така сама ситуація і в інших лікарнях, де рятують людей із COVID-19. При цьому врятувати вдається далеко не кожного, тільки один з 10 пацієнтів, підключених до ШВЛ, виживає.

Станом на 25 жовтня на Закарпатті від COVID-19 померло 1 713 осіб. Зазначається, що всі, хто зараз перебуває на ШВЛ та у реанімації – не вакциновані.

"Вакцинація чи реанімація? Просте питання, ціна якому наше життя ", - резюмував Полосков.

Як розповідав "Апостроф", увечері у вівторок, 26 жовтня, в Одесі пацієнтів з коронавірусом з відділення обласного центру соціально значущих хвороб на вулиці Миколи Міхновського перевезли в інший стаціонар. Причина екстреної евакуації – гостра нестача медичного кисню.