RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Ціна газу для українців серйозно впала: названі області та тариф

Провідні газопостачальні компанії України опублікували свіжі цінники на "блакитне паливо" для населення - низка постачальників знизила річні ціни завдяки втручанню "Нафтогазу".

Про це повідомляє "Газ Правда".

Так, станом на ранок, 27 жовтня, свої листопадові цінники знизили одразу 7 газопостачальних компаній. У підсумку рейтинг вигідних пропозицій змінився, і тепер стартує з 7,799 грн за кубометр.

Найнижчу ціну - 7,799 грн за куб - запропонувала компанія "Енерджі Трейд Груп" (ETG.UA). Тільки на 0,001 грн. більше – 7,80 грн. за куб – просить компанія Neogas. Далі йдуть "Евода Трейд КП Луцькводоканал" (7,88 грн за кубометр), "Черкасигаз Збут" та "Уманьгаз Збут" (7,89 грн за кубометр).

Це стало можливим, тому що газова постачальна компанія "Нафтогаз України" запропонувала традиційні 7,96 грн за кубометр. Таку ж ціну виставили "Газпостачсервіс" та "Тернопільоблгаз Збут".

Крім того, стільки ж сплачуватимуть і споживачі, яким газ тимчасово продає постачальник "останньої надії" (ПОН). За рішенням уряду, у жовтні та листопаді ціна в ПОН складатиме саме 7,96 грн за куб. Інші компанії виставили цінники від 7,98 до 13,5 грн за кубометр.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні можуть суттєво зрости тарифи на розподіл газу, якщо буде запущено російський газопровід "Північний потік-2" і припиниться транзит "блакитного палива" з РФ до країн ЄС через територію України.