RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

У Telegram з'явиться ще одне нововведення

Популярний месенджер Telegram планує найближчим часом почати демонструвати в своїх каналах офіційні рекламні повідомлення.

Про це повідомив засновник месенджера Павло Дуров у своєму Telegram-каналі.

"У каналах Telegram зараз зустрічається реклама, яку публікують самі власники Telegram-каналів у вигляді звичайних повідомлень. Офіційні рекламні повідомлення, які впроваджує Telegram, будуть набагато комфортнішими для користувачів. Дохід від таких рекламних оголошень дозволить Telegram далі надавати користувачам безкоштовний та необмежений сервіс" , - уточнив він.

Рекламні повідомлення демонструватимуться у великих загальнодоступних Telegram-каналах, у яких понад 1 тисяча передплатників. Реклама міститиме не більше 160 символів.

Мову та приблизну тематику каналів, на яких відображатиметься їх реклама, вибиратимуть рекламодавці. Можна також вибрати певні канали, де вона не повинна відображатися.

Мінімальна ціна за 1 тисячу показів рекламного повідомлення становитиме 2 євро. Тривалість показу реклами залежатиме від суми, сплаченої рекламодавцем. Рекламне повідомлення продовжуватиме відображатися, доки не досягне сплаченої суми.

Наразі рекламна платформа перебуває у тестовому режимі. Коли Telegram окупить основні витрати, компанія почне ділитися доходами від реклами з власниками загальнодоступних каналів, в яких відображаються рекламні повідомлення.

При цьому Telegram не відстежуватиме, чи користувачі натискають на рекламне повідомлення. Не дозволятимуть зовнішні посилання в рекламних повідомленнях, щоб гарантувати, що треті сторони не зможуть шпигувати за користувачами.

Дуров зазначив, що більшість користувачів і не помітять нововведень: Telegram не показуватиме рекламних повідомлень у списку чатів, особистих розмовах чи групах.

"Реклама торкнеться лише великих каналів - сервісів, де вже й так є реклама, і підтримка яких призводить до найбільших витрат з боку Telegram ", - заявив засновник месенджера.

Як розповідав "Апостроф", раніше аналітики назвали топ-5 найбільш завантажуваних додатків в світі.