RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Facebook заблокував пісню про Бандеру - вона викликала хвилю гніву у Росії

У соціальній мережі Facebook з незрозумілих причин заблокували відео з патріотичною піснею "Батько наш Бандера" у виконанні Львівської академічної чоловічої хорової капели "Дударик". Ця пісня вибухнула в інтернеті. Тільки в той час, як в Україні школярі влаштовують флешмоби з цією піснею, росіяни звинувачують пісню у "пропаганді ненависті та образ".

Про це повідомляється на сторінці капели у Facebook.

"Через скарги недоброзичливців наше повідомлення та відео у Фейсбук на підтримку Флешмобу "Батько наш Бандера" заблоковано!" , - йдеться у повідомленні.

Пісня розповідає про одного з керівників Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандеру, вона стала трендом у TikTok серед української молоді. Користувачі масово скаржилися на відео з піснею на сторінці капели у Facebook. Як стверджують у підтримці соцмережі, "образливе" відео заблокували "для захисту окремих груп людей".

Пісня все ще доступна на YouTube.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що відомий російський журналіст і публіцист Олександр Невзоров зі схваленням висловився з приводу патріотичного флешмобу з піснею "Батько наш Бандера, Україна - мати" від українських школярів.