RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Якщо треба - застосуємо артилерію: в Генштабі ЗСУ зробили резонансну заяву по Донбасу

Українська армія застосує всю зброю, що є, у разі загрози з боку Росії, а не тільки безпілотники Bayraktar.

На цьому наголосив начальник Генерального штабу Збройних сил України Сергій Шаптала в ефірі політичного шоу "Право на владу" на "1+1".

"Відповідь адекватну ми даватимемо з усього озброєння, яке у нас є. У тому числі й "Байрактари". Ми не зупиняємось на "Байрактврах", - сказав начальник Генштабу ЗСУ.

Він також зазначив, що ЗСУ готові до застосування артилерії у разі потреби. "Якщо потрібно буде застосувати артилерію, то застосуємо артилерію та іншу зброю", - додав Шаптала.

Шаптала також наголосив, що ЗСУ були змушені застосувати Bayraktar після застосування окупантами артилерії та вбивства українського військового.

"Вони порушили Мінські угоди, вони поставили причіпну артилерію, яка обстрілювала наші позиції, де загинув наш військовослужбовець і був поранений. Після того, як було сказано, що ОБСЄ не спрацювало, не спрацювала нота дипломатії, після цього головком ухвалив рішення відповісти стріляниною з Bayraktar" .

Нагадаємо, використання ударної функції турецького безпілотника Bayraktar TB2 в зоні ООС дало стратегічну перевагу перед росіянами і викликало нервову реакцію навіть у російського керівництва.