RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Цифровий COVID-сертифікат одужання: що він дасть українцям

З 8 листопада невакциновані українці, які перехворіли на коронавірус, зможуть отримати цифровий COVID-сертифікат про одужання. Він дасть можливість протягом 90 діб без обмежень працювати, відвідувати заклади та пересуватися у "жовтій" та "червоній" зонах карантину.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці МОЗ.

При цьому сертифікат про одужання зможуть отримати лише ті, у кого лікар встановив діагноз COVID-19 з моменту запуску нового сертифікату і надалі.

"Документ не згенерується, якщо діагноз COVID-19 було встановлено до появи нового типу сертифікату, тобто у 2020 році або раніше у 2021 році ", - наголосили у МОЗ.

Обов'язковою умовою для його генерації буде медичний запис лікаря про встановлений діагноз, який відображається в електронній системі охорони здоров'я (ЄЗОЗ). Тому ті, хто після отримання позитивного тесту ПЛР не зверталися до лікаря, скачати сертифікат не зможуть.

Новий COVID-сертифікат буде двох видів:

  • внутрішній - для використання всередині країни в умовах "жовтого" та "червоного" рівнів епіднебезпеки;
  • міжнародний – для перетину кордону 45 країн, що входять до Довірчої мережі е-здоров'я ЄС з урахуванням вимог, що їх встановлює кожна країна світу.

Як розповідав "Апостроф", українці зможуть оформити COVID-сертифікат на порталі "Дія" навіть маючи тільки небіометричні паспорта і паперові посвідчення на проживання.