RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Європейська країна манить українців зарплатою 67 тисяч гривень: які вакансії є

Українці охоче переїжджають до Чехії за найкращою долею. Місцеві роботодавці активно запрошують наших співвітчизників працювати. Середня зарплата, яку пропонують українцям, становить 67,5 тис. грн.

Про це повідомляє grc.ua.

За даними порталу, найбільше платять IT-фахівцям (31% вакансій), на другому місці розташувалися фахівці з продажу (19% вакансій), а трійку лідерів замикають працівники категорії "Виробництво та сільське господарство" (15% вакансій).

У Чехії не є популярними такі професії:

    ·домашній персонал (9% вакансій);

    ·експерти з автомобільного бізнесу (8% вакансій);

    ·будівельники (7%);

    ·початковий персонал (6%);

    ·сфера гостинності (2%);

    ·працівники у сфері краси та спорту (2%);

    ·вчені та викладачі (1%)

Яка заробітняа плата

41% роботодавців пропонують українцям у Чехії таку зарплату – 35,5 – 62 тис. грн. Усього 6% начальників готові заплатити - від 143, 5 тис. грн.

Для українських ІТ-фахівців, програмістів, фінансистів Чехія може стати непоганим стартапом, адже всі вакансії стартують від 100 тис. грн. Фахівці зі сфери "Наука та освіта" та "Автомобільний бізнес" отримують до 80 тис. грн. До 50 тис. грн можуть заробляти кухарі, офіціанти, адміністратори СПА-салонів та салонів краси, тренери для спорт-клубів. А до 45 тис. грн отримують: будівельники, трактористи, різнороби, водії тощо.

Чеські роботодавці обіцяють дотримання трудового договору, спецодяг та проживання за рахунок компанії. Також, у зв'язку із ситуацією у світі, заробітчани повинні мати при собі наявність сертифікату про повну вакцинацію.

Раніше "Апостроф" писав, що в Німеччину масово запрошують українців.