RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Україну попередили про високу загрозу російського вторгнення: що знають спецслужби

Росія стягує до кордонів України військових і перекидає танки. За даними спецслужб західних країн, високою є ймовірність спроб РФ дестабілізувати ситуацію в нашій країні найближчої зими, у тому числі й військовими методами.

Про це пише британське видання Financial Times.

За словами заступника міністра оборони України Ганни Маляр, Захід попередив Київ, що Москва може готувати збройну ескалацію.

У своїх прогнозах західні спецслужби спираються не лише на дані про зосередження понад 90 тисяч російських військових по периметру кордонів з Україною, а й на якісь інші відомості, які, очевидно, мають секретний характер.

Наголошується, що в той же час повної ясності про наміри Росії західні експерти не мають. Інтерпретація зібраних розвідкою даних потребує "подальшого обговорення". Проте нинішня ситуація оцінюється як небезпечніша, ніж весняне загострення біля українських кордонів.

Як повідомляв "Апостроф", держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що режим невизнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка використовує мігрантів, щоб відвернути увагу від дій Росії на кордоні з Україною.