RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Шуфутинський зібрався до України: прикордонники відповіли, чи пустять його до країни

"Король" російського шансону Михайло Шуфутинський має намір дати концерт в Києві. При цьому українські прикордонники стверджують, що деякий час тому Шуфутинський відвідував територію окупованого Криму у незаконний спосіб.

Спікер ДПСУ Андрій Демченко в коментарі "Українській правді" розповів, як діятимуть прикордонники при спробі в'їзду Шуфутинського на територію України.

Інформація про концерт Шуфутинського з'явилася на порталі concert.ua. Він анонсований на 8 березня 2022 року у столичному Палаці спорту. Назва концерту – "За милих Дам, або через 30 років". При цьому квитки на концерт вже доступні. Їхня ціна знаходиться в діапазоні від 590 до 6 тисяч гривень.

У Держприкордонслужбі заявили, що готові зустріти російського шансоньє у повній відповідності до українського законодавства. Тобто з огляду на відвідування Шуфутинським окупованого Криму не через підконтрольний Україні кордон.

При цьому українські прикордонники наголошують, що постійно працюють щодо осіб, які вчинили таке порушення українського законодавства.

"Інформацію ми збираємо як з відкритих джерел, так і всіма наявними сп про собамі", - говорить Андрій Демченко.

Наразі подібні порушення, вчинені українцями, є адміністративними. Щодо іноземців, то їм за подібне загрожує заборона на в'їзд до України.

"Щодо цієї особи у відкритих джерелах достатньо інформації про її незаконне відвідування тимчасово окупованої Росією території", - резюмував Демченко.

Раніше ми також повідомляли про те, як деякий час тому російську блогерку оштрафували та заборонили в'їзд до України за поїздки до Криму.