RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Електролітак Rolls-Royce став найшвидшим у світі: відео випробувань

Британська компанія Rolls-Royce plc заявила, що її її малий електролітак Spirit of Innovation встановив світовий рекорд швидкості у своєму класі.

Про це повідомляє ВВС.

У компанії стверджують, що під час випробувань літак досяг швидкості 623 кілометри на годину. На даний момент незалежна експертиза Всесвітньої федерації авіаспорту ще не підтвердила рекорд. Якщо виявиться, що заявлена швидкість відповідає дійсності, це буде найвищою швидкістю, якої коли-небудь досягав електричний літак.

У Rolls-Royce запевняють, що літак компанії на 213 км/год перевищив рекорд, встановлений електропланом німецької Siemens у 2017 році. Spirit of Innovation також побив окремі рекорди на дистанції в 3 та 15 км, а також за швидкістю набору висоти до 3000 м. Літак зумів набрати таку висоту за 202 секунди, випередивши попереднього рекордсмена на хвилину.

У літаку встановлено електродвигун потужністю 400 кіловат, еквівалентний потужності 535 кінських сил. За словами представників компанії, це найбільш ємний акумулятор з тих, що використовують у малій авіації.

Раніше ми писали, що в Hyundai назвали терміни запуску літаючого таксі.