RU  UA

​Як отримати субсидії: названі необхідні умови

Право на отримання житлових субсидій мають сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більше визначеного для них обов’язкового платежу.

Про це йдеться у випуску Апостроф Live на Апостроф TV.

Допомогу можуть отримати громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України. Обов’язковий відсоток платежу розраховується індивідуально для кожної сім’ї за встановленою формулою і залежить виключно від доходів сім’ї.

З 1 січня 2021 року обов'язковими для отримання субсидії є такі документи: заява про призначення та надання житлової субсидії, декларація про доходи і витрати особи, яка звертається за призначенням житлової субсидії.

Можуть витребувати й додаткові документи. З їх переліком можна ознайомитися на офіційному сайті Міністерства соціальної політики.

Субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону і розраховується на неопалювальний сезон (з 1 травня по 30 вересня) та опалювальний сезон (з 1 жовтня по 30 квітня).

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, кого покарають за борги і залишать без субсидій.