RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Віддали життя за Україну: фото та біографії бійців, які загинули на Донбасі у листопаді

У листопаді на Донеччині загинули шість захисників України.

Про це повідомляє "Цензор".

Сергій Валерійович Єлісєєв (позивний Лютий)

Військовий народився 17 січня 1990 року та проживав у Дніпрі. Вперше на Донбас вирушив у 2015 році, коли був призваний до лав 93-го ОМБр, після чого підписав із бригадою контракт.

У січні 2019 року уклав новий контракт із Збройними Силами України. Позивний свій боєць отримав після того, як у лютому 2016 року у нього народився син.

Командира відділення 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади було смертельно поранено кулею снайпера 2 листопада вночі в районі села Павлопіль Волноваського району Донецької області.

5 листопада героя поховали на Краснопільському цвинтарі у Дніпрі.

Віталій Миколайович Павлисько (позивний Мисливець)

Герой України народився 29 листопада 1973 року у місті Яворів Львівської області. Вперше покликаний на війну на Донбасі навесні 2015 року, де служив 24-го ОМБр, після чого підписав контракт.

Головний сержант, сержант із матеріального забезпечення 7-ї роти 3-го батальйону 24-ї окремої механізованої бригади.

Побратими кажуть, що старшина мав величезну пристрасть до полювання, а також відзначався сміливістю та професіоналізмом.

"З його смертю наш колектив, наче втратив батька. Все, що було в роті, він беріг і примножував. Його солдати постійно були добре одягнені, ситі та мали повний боєзапас", - наголошують вони.

У 2017 році Віталій отримав тяжкі поранення і відтоді служив із кількома уламками у спині.

Загинув 7 листопада в районі села Новозванівка Попаснянського району Луганської області від смертельного уламкового поранення під час обстрілу мінометами. У нього залишилися батьки, дружина, син та дочка.

Руслан Халілович Прусов

Військовий народився 2 січня 1977 року у місті Болград Одеської області, але проживав у Миколаєві.

У лавах ЗСУ служив з 2002 року, а впродовж 2014-15 років стояв на обороні Донецького аеропорту, де командував 2-м батальйоном бригади.

Підполковник, заступник командира бригади з повітряно-десантної підготовки 79-ї окремої десантно-штурмової бригади загинув 12 листопада в районі села Нижньотепле Станично-Луганського району Луганської області. Військовий їхав автомобілем, який підірвався на невстановленому вибуховому пристрої.

Похований 14 листопада на Алеї Слави Мишківського цвинтаря Миколаєва. У героя України залишилися дружина та дочка.

Вадим Вікторович Федосєєв

Захисник народився 1 жовтня 1970 року у селі Бурилове Кривоозерського району Миколаївської області та проживав у Миколаєві.

З 1992 року був барабанщиком у військовому оркестрі, згодом став старшиною. 2009 року вийшов на військову пенсію, але залишився працювати у рідному підрозділі.

У березні 2014 року підписав контракт та вирушив на Донбас, де був командиром ремонтного взводу ремонтної роти 79-ї окремої десантно-штурмової бригади.

Загинув 12 листопада в районі села Нижньотепле Станично-Луганського району Луганської під час підриву автомобіля на невстановленому вибуховому пристрої.

Похований 14 листопада на Алеї Слави Мишківського цвинтаря Миколаєва. У героя залишилися дружина та син.

Уберт Валерійович Мрачковський

Герой України народився 12 липня 1988 року у Хмельницькому. У 2006 році був призваний на строкову службу та прослужив по 2010 рік, після чого підписав контракт.

У квітні 2014 року він був призваний і потрапив до лав 51-ї окремої механізованої бригади, де обіймав посаду снайпера. Брав участь в операціях у районі Мар'їнки, Пєсков, Савур-Могили. Був поранений, але після лікування повернувся на фронт.

У тяжких боях за Дебальцеве він також отримав поранення, коли затягував пораненого на БТР. Тоді уламок розірвав легеню бійця.

Старший солдат, старший розвідник-снайпер 8-го окремого полку сил спеціального призначення Сил спеціальних операцій ЗС України загинув 19 листопада в Луганській області внаслідок смертельного поранення.

Похований 22 листопада на Алеї Слави цвинтарі мікрорайону Ракове у Хмельницькому. У нього залишилися брат, дружина та двоє дітей.

Алхаслі Алі Наіб огли

Захисник України народився 22 січня 1992 року у місті Баку (Азейбарджан), а проживав у Харкові.

Активно займався бойовими мистецтвами, брав участь у змаганнях зі змішаних єдиноборств.

Навесні 2018 року покликаний за трирічним контрактом, а потім у 2021 році підписав новий контракт на рік.

Старший солдат, старший оператор 2-го відділення протитанкового взводу роти вогневої підтримки мотопіхотного батальйону 54-ї окремої механізованої бригади 26 листопада отримав тяжке поранення в районі села Новомихайлівка Мар'їнського району Донецької області.

Поховали військового 30 листопада у Харкові. У нього залишилася мати, яка мешкає в Баку.

Раніше ми писали, що у жовтні 2021 року на Донбасі загинули два українські воїни.