RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Різке похолодання і сніг з дощем: якою буде погода на вихідних

Кліматична зима прийшла в Україну за календарем – початок грудня виявився прохолодним, а подекуди і сніжним. Проте, за даними Sinoptik.ua, погода все одно буде нестійкою: стовпчики термометрів танцюватимуть, а небесна "канцелярія" підкине українцям і денні заморозки, і мокрий сніг, і підвищену температуру в ряді регіонів.

Субота, 4 грудня

Цього дня у центрі, на півночі та заході країни будет буде погода без опадів. Проте буде якщо не вогко, то прохолодно. Температура повітря складе від -1 °С до +2 °С, тому для прогулянок краще захопити рукавички або рукавиці. У ніч на суботу різко похолодає на Закарпатті, Прикарпатті, Буковині та у Львівській області - стовпчики термометрів впадуть до -10-11 °С. Вночі мешканці Київської, Чернігівської, Сумської, Волинської, Рівненської, Житомирської, Вінницької та Хмельницької областей відчують легкий морозець (до -4 °С). У центрі України – Полтавській та Кіровоградській областях – прогнозується мокрий сніг.

Південні та східні області опиняться у владі теплого сектора циклону, тому там не буде морозів, проте пройдуть дощі, не виключений і мокрий сніг. Найтепліше на уїкенд буде у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях — до +8–9 °С вдень. Це досить висока температура, як для грудня, тому захопіть парасольки, термос з чаєм і на кілька годин вирушайте на свіже повітря – на думку медиків, прогулянки у вогку погоду поліпшують сон і полегшують дихання.

Неділя, 5 грудня

У другий вихідний тижня погода в центрі, на півночі та заході не дуже зміниться. Вдень температура повітря підніметься до +1°С, а вночі опуститься до -1 °С. За прогнозом Sinoptik.ua, вдень можливий сніг на Прикарпатті, Закарпатті, Буковині та Львівській областях. На дорогах можлива ожеледиця. На півдні та сході країни буде прохолодно – стовпчики термометрів покажуть +3–6 °С. Мокрий сніг із дощем пройде у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях.

Понеділок, 6 грудня

Початок наступного тижня буде сніжним і вогким — у жодному регіоні годі чекати сонця. На заході, півночі та в Київській області у понеділок пройде мокрий сніг, стовпчики термометрів застигнуть біля позначки +1 °С. На півдні буде тепліше (до +7–10 °С), а замість снігу очікуються дощі. На сході країни стоятиме похмура погода без істотних опадів, температура повітря становитиме +4–8 °С.

На Прокопів день спостерігайте за воронами

На Прокопів день, 5 грудня, гучне каркання ворон на деревах віщувало і сильні морози. Якщо птахи ходили по землі – чекали відлиги. А ще цього дня східні слов'яни готували до зими старі сани або купували нові - вважалося, що так вони прослужать довгі роки. Тож, якщо ви ще не купили снігокат чи "бублик" - саме час влаштувати шопінг.

Нагадаємо, "Апостроф" повідомляв, що вже 3 грудня на мешканців Києва та області очікує снігопад, який валитиме цілий день. Потужна снігова буря накриє і сусідні міста у центральній частині України.