RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Як в Україні відзначатимуть 30-річчя ЗСУ: програма заходів

6 грудня у нашій країні відзначатимуть День створення Збройних сил України. Цього року свято потрапляє на "круглу" дату – рівно 30 років тому Верховна Рада України ухвалила закон "Про Збройні сили України", яким підпорядкувала формування Збройних сил СРСР на території України незалежній державі.

Про те, як відзначатимуть цей день у різних містах країни, розповідає "Апостроф".

У понеділок, 6 грудня у Києві, Харкові, Одесі, Львові, Краматорську та Озерному (Житомирська область) відбудуться урочистості з нагоди 30-річчя Збройних Сил України. Вони розпочнуться о 18:00 та пройдуть за участю Глави держави, керівництва Міністерства оборони України та Збройних сил України.

Паралельно в рамках святкування між цими містами буде проведено телеміст "Харків-Київ-Краматорськ-Львів-Одеса-Озерне". У День Збройних сил України демонстраційні покази новітніх зразків озброєння та військової техніки, відбудуться церемонії вручення бойових прапорів та почесних найменувань військовим частинам, також заплановано нагородження військовослужбовців державними нагородами. Крім того, заплановано виступи військових оркестрів та інші розважальні заходи.

У Львові вшанують пам'ять загиблих захисників України на Личаківському цвинтарі, а у храмі апостолів Петра та Павла відбудеться архієрейська божественна літургія.

Нагадаємо, до 30-річного ювілею української армії військовослужбовці запустили флешмоб в соціальних мережах.