RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Як відрізнити справжню червону ікру від підробленої: експерт дав пораду

В Україні з'явилися продавці, які купують підроблену і наповнену хімікатами червону ікру і продають її в три рази дорожче.

"Апостроф" розповів, як не повестися на неякісну ікру.

Даний товар і так не з дешевих, при цьому ним ще й можна отруїтися, якщо купити підробку. Так, виконавчий директор Спілки споживачів України Максим Несміянов повідомив, що під виглядом контрабанди з РФ в інтернет-магазинах України несумлінні продавці виставляють на продаж ікру лише по 35 грн. за банку. Водночас ця ж неякісна ікра продається втричі дорожче на українських ринках за 140 грн.

За словами експерта, на наповненій хімікатами ікрі на банці не пишуть переклад українською мовою, а також немає найменування імпортера. Перевірити якість такої ікри можна також за допомогою окропу. Якщо червону ікру залити окропом і вона не змінить колір – значить багато барвників. Натуральна червона ікра поміняє свій колір на білий, а білок згорнеться.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у південних регіонах України майже на чверть зросли ціни на огірки через зменшення пропозицій фермерів.