RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

В Україні заборонили безкоштовні пакети: яка є їм альтернатива

10 грудня в Україні будуть платні пластикові пакети для овочів і круп у супермаркетах. Така заборона вводитиметься для боротьби з пластиком. Стало відомо, яка є альтернатива одноразовим пакетам.

Про це повідомляє УНІАН.

Головна мета закону "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України" – покращення навколишнього середовища. Ми розповімо, чим можна замінити одноразові пакети.

Так, у магазинах вже продаються багаторазові пакети та еко-мішки. Вони ідеально підходять для овочів та фруктів. Така альтернатива коштуватиме 25-40 гривень. Більше того, можна і самому пошити цей пакет.

У радянські роки кожна поважна господиня мала авоську. Навіть зараз у світі моди дизайнери демонструють стильні авоськи на своїх показах. Ціна такої сумки сягає 100 гривень.

Паперові пакети, які користуються популярністю у Європі та Америці, є непоганою альтернативою. Проте є великий мінус – вони рвуться та забруднюються.

Також є пакети з крохмалю, який коштують 100-150 гривень. Однак із недоліків – не міцні і не підходять для тривалого зберігання продуктів, але швидко перегниють.

Раніше "Апостроф" писав, скільки коштуватимуть поліетиленові пакети.