RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Україні почали виписувати величезні штрафи водіям "бусів": хто під загрозою

Співробітники Укртрансбезпеки разом з патрульною поліцією почали масово штрафувати нелегальних перевізників.

Про це голова Всеукраїнського об'єднання пасажирських перевізників Ігор Житинський розповів UBR.

"Наразі Укртрансбезпека активно користується правом складати протоколи про адмінпорушення без судового розгляду. Це дієвий важіль боротьби з нелегальними перевізниками", – висловив свою думку експерт.

Він зазначив, що на дорогах злагоджено працюють представники Національної поліції та Укртрансбезпеки, дії яких націлені на виявлення та протидію нелегалам. Вже з'явилися перші результати їхніх рейдів.

"Днями волинські правоохоронці затримали та задокументували незаконну діяльність водіїв двох "бусиків". Звертайтеся в ці органи з фактами: де і яким чином "автобусні пірати" забирають пасажирів, фіксуйте марки та номери транспортних засобів за допомогою фото- та відеофіксації", – сказав Житинський.

Нагадаємо, що з 1 жовтня 2021 року в Україні набули чинності зміни у законодавстві, які передбачають штраф у розмірі від 17 тис. грн за перевезення пасажирів та вантажів без необхідних документів.

Раніше "Апостроф" повідомляв про перший рейд з боротьби з нелегальними пасажирськими перевізниками. Усі виявлені порушники мають заплатити штрафи у розмірі не менше 17 тисяч гривень.