RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

"Антиваксери" вийшли протестувати: фото та відео акцій у різних містах України

'У неділю, 12 грудня, Україною пройшли акції "антивакцинаторів". Протести відбувалися у Харкові, Миколаєві, Полтаві, Львові, а також у Києві, пряму трансляцію якого вів "Апостроф" .

Про це повідомляє "Апостроф".

Миколаїв

Приблизно 60 противників вакцинації проти коронавірусу влаштували акцію протесту на Соборній площі. Із заявою про обмеження прав громадян та незаконність законопроєкту №4142 "Про систему громадського здоров'я" перед мітингувальниками виступив Альберт Панченко, помічник депутата Миколаївської міської ради від "Слуги народу" Наталії Горбенко.

Як зазначає Telegram-канал "Преступности.НЕТ", також із промовою виступила "сімейний лікар" Оксана Винник, яка назвала вакцинацію "жижинацією". Вона вважає, що психічно здорові люди не робитимуть щеплення від COVID-19. Також вона додала, що проєкт закону №4142 начебто дозволить забирати дітей у тих, хто не прищепився.

Фото: t.me/newspn

Полтава

Як повідомляє Telegram-канал "ТРУХА Полтава", протестувальники перекрили собою трасу Київ - Харків. Через їхню акцію протесту утворився затор до Мотеля.

Львів

Попри рясний сніг учасники акції проти вакцинації від коронавірусу вийшли із парасольками на протест до центру міста. Як повідомляють кореспонденти "Новини Львова - 032.ua", які вели пряму трансляцію з місця події у Facebook, засновником руху є відомий "антивакцинатор" Остап Стахів. В акції брали участь діти. Противники вакцинації виступали "за права людей". Через колону протестувальників ускладнився рух транспорту в центрі Львова.

Харків

У Харкові також зібралося десятки людей, які виступають проти вакцинації від коронавірусу. Telegram-канал "Харків LIVE" опублікував фото з місця події, де видно плакати з гаслами протестувальників: "Скажи "ні" дослідам над дітьми", "Скажи "ні" COVID фашизму" тощо.

Фото: t.me/livekharkov

Раніше "Апостроф" повідомляв, що 24 листопада противники вакцинації влаштували мітинг під будівлею Верховної Ради. ЗМІ знайшли зв'язок між його учасниками та партією президента РФ Володимира Путіна.

Нагадаємо, законопроєкт №4142 спрощує вакцинацію – можна буде щеплюватися без письмового дозволу, а також розширює список інфекційних захворювань новим антигеном пневмококової інфекції. Також у всіх громадян України є право відмовитися від вакцинації.