RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Житель Німеччини отримає компенсацію за "виробничу травму", отриману дорогою від ліжка до комп'ютера.

У Німеччині працівникові віддаленої роботи виплатять компенсацію за "виробничу травму". Чоловік пошкодив спину, йдучи від спальні до робочого кабінету.

Про таке рішення Федерального соціального суду інформує The Guardian.

Як випливає з рішення суду, інцидент стався восени 2018 року, тобто до коронавірусної пандемії, коли багато людей перейшли на віддалену роботу.

Йдеться про регіонального менеджера з продажу компанії, яка позначена як “R-GmbH”. Чоловік спускався сходами на поверх нижче зі спальні до робочого кабінету. Однак впав та пошкодив грудний відділ хребта.

Працівник звернувся у страхову компанію за компенсацією, проте там йому відмовили. Після чого він подав до суду.

У підсумку суд став на сторону позивача, дійшовши висновку, що працівник одержав травму на шляху до роботи, а відтак - має право вимагати виплати. Суд підтвердив, що чоловік розпочинав роботу відразу після пробудження, не відволікаючись на сніданок. Цей момент є важливим, адже страховка може покривати тільки першу ранкову "поїздку" на робоче місце.

З постанови суду випливає, що закон про страхування поширюється на віддалену роботу, зокрема, на автоматизоване робоче місце, встановлене роботодавцем на території приватного володіння працівника на постійній основі.

"Якщо застрахована діяльність здійснюється у домашньому господарстві застрахованої особи або в іншому місці, страховий захист надається в тому ж обсязі, що й у разі, коли діяльність здійснюється на території компанії", - йдеться в рішенні суду.

Раніше "Апостроф" повідомляв, які фахівці одержують найвищу зарплату в Україні.