RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Як написати листа святому Миколаю, щоб він виконав бажання: поради дітям

Зовсім скоро в Україні відзначатимуть одне з найулюбленіших дитячих свят - День Святого Миколая. Є одна легенда, яка стала традицією, згідно з якою дитина повинна написати Святому Миколаю листа, щоб він нічого не переплутав із подарунком.

У зв'язку з цим "Апостроф" вирішив допомогти українським батькам із підготовкою святкової атмосфери для своїх дітей.

Подарунки це, звичайно, добре, але справа не тільки в них. А процес написання листа Миколаю може стати досить корисним в освітніх цілях. Якщо підійти до цієї справи правильно, то дитині це сподобається, і вона витягне з цього користь.

Для цього потрібно накинути зразок тексту, оскільки дітям ще важко придумати з нуля його концепцію. Також не зайвим буде хоча б приблизно згадати про традиції та легенди цього свята, щоб інтегрувати їх у текст.

Якщо згадати народні повір'я, то святий Миколай у ніч із 18 на 19 грудня в образі дідуся ходить із мішком подарунків, які залишає у дітей під подушкою. Але тільки в добрих дітей, щоб слухалися батьків і добре вчилися.

Саме з подібних повір'їв і пішла традиція з написанням листа.

Але постає питання: як правильно його написати, і куди відправити?

Згідно з однією з традицій, листа потрібно просто залишити на підвіконні. Мовляв, коли дитина спатиме, Святий Миколай зможе її забрати. Проте є й цікавіший варіант.

Зразок тексту

Батьки повинні будуть з цим допомогти, оскільки, як зазначалося вище, малюкам ще важко даються такі розумові завдання. Ви можете просто наштовхнути дитину на думку і потім вже перевірити, щоб вона зуміла проявити самостійність.

Найкраще почати цю розповідь із гарного. Описати корисні справи та вчинки. Якщо є проблеми з поведінкою – наштовхніть дитину на те, щоб вона розповіла про це та пообіцяла виправитися.

"Здрастуйте, Святий Миколаю! Протягом усього року я був слухняною дитиною, допомагав батькам по дому, складав свої іграшки, старанно навчався. Я чув про багато чудес, які ти робиш і скільки добра робиш людям. Сподіваюся, не відмовиш у моєму проханні виконати моє заповітне бажання. Я дуже хочу отримати на свято …………."

Святий Миколай, здійсни, будь ласка, мою мрію, а я намагатимуся не розчаровувати тебе і батьків весь наступний рік, - зразок листа буде приблизно таким.

Нехай дитина не боїться, що запізниться з листом, адже ви можете залишити його просто на підвіконні, щоб той прочитав його "на місці".

Куди надіслати лист

Ось і той варіант, який буде більш цікавим. В Україні наразі діють дві резиденції святого Миколая Угодника.

Ось їхні адреси:

Святому Миколаю у Карпатах
с. Пістинь, Косівський район
Івано-Франківська область
78633

або

Святителю Миколі у м. Київ
вул. Михайла Донця, буд. 2
Київ
03061
Головна резиденція святого Миколая у Мамаєвій Слободі

Це також буде корисно для вашої дитини, оскільки в майбутньому вона неодмінно надішле ще не одного листа.

Раніше ми також публікували поради, чим порадувати дітей у день святого Миколая.