RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Українських військових оснастять дронами-камікадзе: фото, відео та характеристики

У ВСУ створять дивізії, які будуть оснащені баражуючими боєприпасами ("дронами-камікадзе").

Про це повідомляє Мілітарний.

У командуванні Сухопутних військ ЗСУ вважають, що потрібно розвивати та вдосконалити форми та способи застосування безпілотних літальних апаратів та роботизованих систем.

В інформагентстві Міноборони зазначають, що у Сухопутних військах органи управління переведені на нову організаційну структуру, яка виключає функції дублювання на всіх рівнях.

За словами командувача Сухопутних військ ЗСУ генерала-полковника Олександра Сирського, для розвитку потрібно наростити бойовий потенціал, збільшити кількість військових частин з бойового складу, розвинути форми та способи застосування Сухопутних військ.

Основним напрямом підготовки ППО Сухопутних військ є боротьба із засобами повітряного нападу супротивника та зниження ефективності застосування безпілотних авіаційних комплексів (БПЛА).

Дрони українського виробництва

Кияни створили дрон "Грім", який має потужну бойову частину вагою 3,5 кг, розганяється до 120 км/год та може перебувати у повітрі до 60 хвилин.

Для старту "Грома" використовується коптер, який також виконує і функцію ретранслятора.

ДАХК "Артем" показали проект "Мисливець".

Для запуску із землі використовується катапульта, а маса дрону в 15 кг дозволяє його озброїти Bayraktar TB2. Він розвиває максимальну швидкість 350 км/год і може літати на відстань до 80 км.

Раніше "Апостроф" писав, що 10 грудня бійці Збройних сил України придушили вогневу точку бойовиків на передовій в ОРДЛО.