RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Несуть бойове чергування: суд у РФ визнав, що на Донбасі воюють російські "їхтамнєти"

Кіровський районний суд у Ростові-на-Дону РФ вперше офіційно визнав наявність регулярних російських військ на території тимчасово окупованих частин Донецької та Луганської областей України.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на Telegram-канал журналіста Андрія Цаплієнка.

Суть справи полягала в тому, що фігурант постачав продовольство російським військовим, розташованим на території так званих "ДНР " і "ЛНР" . У травні-листопаді 2019 року він мало не зірвав постачання продовольства - він спробував вирішити питання за допомогою хабарів, однак у нього нічого не вийшло.

"У період його трудової діяльності в його обов'язки входили організація та виконання зобов'язань з закупівлі та продажу продовольства і створення необхідного запасу на складі (адреса не зазначена - "Апостроф"). Дані харчі призначалися для відправки у військові частини Збройних Сил РФ, що дислокуються на території "ДНР" та "ЛНР". Він повинен був організувати замовлення, оплату та завантаження машин необхідними харчами. Також він займався оформленням та отриманням необхідної супровідної документації.

Постачання продовольства в "ДНР" та "ЛНР" здійснювалося зі складу, розташованого за адресою: (адреса не зазначена - "Апостроф"), періодичність постачань 1 раз на два тижні. Колона формувалася більш ніж із 70 машин вантажопідйомністю близько 40 тонн та загальним обсягом понад 1 300 тонн. В асортимент продовольства входили борошно, консерви, свіжі овочі. Сумарна вартість продовольства на одне постачання становила понад 130 млн рублів.

Передача коштів ПІБ2 Г.В. у якості хабаря була його особистою ініціативою у зв'язку з вимаганням хабаря з боку ПІБ2 Г.В. і висловлюванням з боку останнього погроз щодо зриву постачання продукції на користь ПІБ2 та військовослужбовців РФ, що перебувають на бойовому чергуванні в "ДНР" і "ЛНР" і не допустити завдання великої матеріальної шкоди через протидії з боку ПІБ2 Г.В. і підлеглих співробітників", - прямим текстом йдеться у тексті судового рішення.

Текст вироку опублікований на сайті "Судові рішення РФ" - оригінал також можна знайти на сайті Кіровського районного суду Ростова-на-Дону.

Фото: "Судові рішення РФ"

Фото: "Судові рішення РФ"

Тим часом текст вироку може зникнути з Мережі. У зв'язку з цим Цаплієнко опублікував на своїй сторінці в Telegram скріншоти вироку суду.

Кіровський районний суд Ростова-на-Дону Фото: TG Andriy Tsaplienko

Кіровський районний суд Ростова-на-Дону Фото: TG Andriy Tsaplienko

Кіровський районний суд Ростова-на-Дону Фото: TG Andriy Tsaplienko

"Зараз росіяни кинуться підчищати всі документи та вироки в цьому процесі. Та рукописи не горять. Особливо в часи інтернету.

В цій історії нас може тішити лише той факт, що в армії, де в промислових масштабах крадуть їжу у власних солдатів та кладуть з прибором на режим секретності, - жодних шансів на виграш у війні проти України. Навіть з гіперзвуковими ракетами", - зазначив Цаплієнко.

Раніше президент США Джо Байден в розмові з президентом РФ Володимиром Путіним заявив про тяжкі наслідки для Росії за умов вторгнення в Україну.