RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У центрі Києва мітингують шахтарі, вимагаючи виплати зарплат: фото

У четвер, 16 грудня, шахтарі із різних куточків України влаштували мирний мітинг біля Верховної Ради України, із метою отримання забезпечення гідних умов праці і оплати труда для них.

Про це повідомляє фотокореспондент “Апострофа” Роман Пєтушков.

Відомо, що у четвер, 16 грудня на позачерговому засідання Верховної Ради України має бути розглянутий законопроект №5891-1, розроблений головою незалежної профспілки гірників України Михайлем Волинцем та його колегами. Проект передбачає виділення 2,4 млрд гривень для стабілізації роботи державних шахт та виплати заробітної плати гірникам.

Через це представники шахтарських колективів із різних куточків України приїхали провести масштабні акції протесту. Шахтарі хочуть домогтися того, аби влада припинила знущатися над шахтарями, забезпечила гідні умови праці та достойну і стабільну заробітну плату.

Наразі десятки представників вугільних підприємств західної та східної України із лозунгами на плакатах "Наші сім'ї також хочуть їсти" та "Невже чуже вугілля збереже енергобезпеку України?", пікетують під Верховною Радою України. Акція проходить мирно, порушень громадського порядку нині не зафіксовано.

Раніше ми повідомляли, що у Києві "антивакцинатори" вийшли на акцію протесту.