RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Немає вакцини - немає роботи: в Україні розширили список професій з обов'язковим щепленням

Згідно наказу Міністерства охорони здоров'я, зареєстрованому у Мінюсті 16.12.2021 за №1624/37246, в Україні розширили перелік професій, працівники яких потребують обов’язкової вакцинації від коронавірусу.

Про це повідомляється на сайті МОЗ.

З метою запобігання поширенню інфекції Covid-19, наказ передбачає обов’язкове щеплення працівників таких установ:

  • центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів;
  • місцевих державних адміністрацій та їхніх структурних підрозділів;
  • закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності;
  • органів місцевого самоврядування;
  • закладів охорони здоров’я державної та комунальної форми власності;
  • комунальних підприємств, установ та організацій

За словами Міністра охорони здоров’я Віктора Ляшко, вакцинація необхідна, оскільки працівники вищезазначених закладів спілкуються із великою кількістю людей і можуть інфікуватися самі, а також бути носіями інфекції: “Працівники органів місцевого самоврядування, закладів охорони здоров'я державної та комунальної форм власності, а також, комунальних підприємств, установ та організацій взаємодіють із великою кількістю людей, а тому ризикують інфікуватися на коронавірусну хворобу. 9 із 10 госпіталізованих – невакциновані та не були захищені від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби. Це рішення покликане захистити життя і здоров’я українців та їхніх близьких, створивши безпечне середовище в закладах освіти та державних установах”.

Через місяць публікації наказу, він набуває чинності, тому працівники окреслених установ мають час, аби зробити щеплення від Covid-19. За недотримання цих умов, вони будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати.

Раніше ми повідомляли, коли українці зможуть ходити без масок.