RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Поїздка по безвізу: українці можуть без проблем подорожувати до 160 країн

Українці мають право вільно в’їжджати до 160 країн світу, а безвізовий режим для українців діє зі 108 державами та територіями.

Про це стало відомо від міністра закордонних справ Дмитра Кулеби під час трансляції брифінгу, повідомляється на Укрінформ.

Він відмітив, що у 2021 році українці отримали змогу подорожувати ще простіше і Міністерство закордонних справ працює над тим, аби зробити відвідування інших країн максимально доступними: “У 2021 році попри багато перешкод ми розширили свободу подорожей для українців і продовжуємо працювати над новими безвізами. Станом на грудень 2021 року, громадяни України мають право в’їжджати у спрощеному порядку до 160 країн світу, безвіз – до 108 держав і територій, до 52 країн – за спрощеною процедурою електронної візи або візи по прибуттю”, - сказав він.

Кулеба прозвітував, що у поточному році Україною було укладено та розширено шість договорів про безвіз; набуто чинності чотирьох міжнародних договорів України у сфері лібералізації візового режиму з Гренадою, Сербією, Перу, Сент-Вінсент і Гренадинами; Франція та Нідерланди розширили дію безвізу для українців на свої заморські території.

Міністр відзначив, що з моменту запуску у червні 2020 року інтерактивної карти світу для планування подорожей, українці переглянули її 14,7 млн разів, щодня картою користуються 35-40 тисяч осіб

Раніше ми писали, що Словаччина закрила кордони для українців.